Vrijdag 03 December 2021
Parochieel Kerkkoor Goirke - Verslag St. Caeciliafeest 2017.

   2017: Verslag St. Caeciliafeest.

25 november : Verslag St. Caeciliafeest.

Ook dit jaar was zaal "de Goede Herder" ons feestadres tijdens de viering van het St. Caeciliafeest op zaterdag 25 november 2017.
Om 15.00 uur werden alle leden en hun partners, maar ook onze rustende leden welkom geheten door voorzitter Jan van de Put en ingelicht over het programma van die dag.
In deze sfeervolle accommodatie genoot men van een kop koffie/thee met toebehoren en een drankje.
Om 16.30 uur maakte opperleuteraar Ludo van Vliet zijn opwachting met zijn act: Freddy Lahoo, de traditionele fotograaf.
Als winnaar van het Tilburgse Leuterconcours 2016 waren de verwachtingen hoog gespannen en hij maakte die ook waar.
Wat ook aan de verwachtingen voldeed was het koud/warm buffet bereid door Monique van TOP Catering en dat was inderdaad van TOP kwaliteit!
Huldigingen van jubilarissen is een traditie tijdens het St. Caeciliafeest en dit jaar viel de eer te beurt aan Ton Wiercx, die gehuldigd werd voor zijn 12 ½ jarig lidmaatschap en Ad van den Hout die niet alleen maar liefst 50 jaar kerkkoorzanger was, maar ook dit jaar 50 jaar getrouwd was met zijn Corrie.

Bron: Ad van Beurden

Voor beide jubilarissen had de voorzitter een toepasselijke toespraak en zowel Ton als Ad kregen de medailles en draagspelden van de Gregoriusvereniging opgespeld door bestuurslid Miek van Antwerpen. Uiteraard ontbraken de bij de onderscheiding horende oorkondes niet.

Bron: Ad van Beurden

Trofee
Voor Ad had het bestuur nog een extra verrassing in petto, namelijk een trofee met daarop vermeld "50 jaar koorzanger 1967 - 2017".
Immers, Ad zingt 50 jaar in een kerkkoor en is begonnen in 1967 bij het toenmalige Mannenkoor Theresia, later werd dat het Gemengd Koor Veldhoven.
Door de fusie met het Mannenkoor Goirke werd Ad in 1999 automatisch lid van het Parochieel Koor Goirke en dat hij nog steeds!
Daarnaast zingt hij ook vanaf 1967 bij het Koninklijk Tilburgs Mannenkoor St. Caecilia, jawel, dus ook daar 50 jaar.
Naast genoemde 2 koren is hij bovendien vaste gastzanger bij het mannenkoor Heike, lid van het Interparochiële Mannenkoor (uitvaarten o.l.v. Kees Peek) en indien men iets speciaals op het oog heeft ook, nog eens gastzanger bij het Mannenkoor Trouwlaan!!

Het koor zong een felicitatielied en bracht een toost uit op de jubilarissen.
Om 21.00 uur sloten we moe maar voldaan de deur.

Uw voorzitter,
Jan van de Put

 

Naar Boven         Terug naar overzicht NIEUWSBRIEVEN