Vrijdag 03 December 2021
Parochieel Kerkkoor Goirke - 1961: Meer over het Baardkoor.

   1961: Meer over het Baardkoor.

Meer over het Baardkoor

Onder de leiding van frater Cunibert van Litsenburg (* 6/11/1911 - 28/2/1982 +) werd het "Baardkoor" in begin van de jaren 60 van de 20e eeuw opgericht met het doel om de jongenskoorleden vast te houden tot hun 18e jaar, zodat ze daarna voor het herenkoor Goirke behouden zouden kunnen blijven. Op 19 augustus 1961 ging het Baardkoor op pad!

Bovenste rij van links naar rechts:
Frater M. Cunibert Van Litsenburg, Wim Verschuren(begeleider), Jan van de Put (jr), Jos Probst jr, Peter van de Borght, Martin Populiers en Frits van den Borght.

Middelste rij (2 personen) (v.l.n.r.): Jan van de Put sr.(begeleider) en Piet Robbe.

Voorste rij (v.l.n.r.):
Ad de Bruin, Frans de Bruin, Ad van der Heijden en Ad van Dijk.

Baardkoor op pad

Nog een activiteit: Leden van het baardkoor Goirke zijn als begeleider mee met het jongenskoor Goirke bij een koorreisje naar Wonderland te Eindhoven.
Toentertijd een inpandige accommodatie met allerlei spelen en spelletjes.
Op de foto is duidelijk zichtbaar: Frater M. Cunibert van Litsenburg. Op de rug gezien; Jan van de Put jr. en lopend nog duidelijk zichtbaar: Martin Populiers.

Baardkoor op pad naar Eindhoven

Frater Cunibert van Litsenburg vierde zijn 50e verjaardag (1961) samen met leden van het Baardkoor bij de familie Neeve, dat naast de St. Janschool woonde en waar frater Cunibert nauwe contacten mee onderhield.
We zien op de foto: op de rug gezien rechts: Peter van den Borg met naast hem krullenbol: Ad van Dijk. Met een sigaret in de hand: Jan van de Put jr. Dan frater Cunibert himself. Dan kinderen van familie Neeve. Vervolgens Jos Propst jr en de enthousiast zwaaiende persoon is Ad de Bruin.

Baardkoor; verjaardag (50) frater Cunibert

Naar Boven         Terug naar overzicht NIEUWSBRIEVEN