Vrijdag 03 December 2021
Parochieel Kerkkoor Goirke - 2012 6 mei Scherpenheuvel

   2012: Scherpenheuvel

2012: 6 mei. Scherpenheuvel

Met het Kerkkoor Goirke hebben we op zondag 6 mei 2012 de Eucharistieviering muzikaal opgeluisterd in bedevaartplaats Scherpenheuvel ( België ) op uitnodiging van de 138e Heikantse ( Parochie Heikant - Quirijnstok Tilburg) bedevaart.
Deze eer viel ons kerkkoor te beurt en we hebben dankbaar van de gelegenheid gebruik gemaakt om er een heerlijk dagje uit van te maken.

Muisklik op de foto voor vergroting                                           Bron: Ad van Beurden

Met in totaal 75 personen vertrokken we in een dubbeldekker om 08.00 uur vanuit ons repetitielokaal - het Parochiehuis aan de Vredeman de Vriesstraat - naar Scherpenheuvel waar we dankzij diverse wegomleggingen pas om 10.15 uur arriveerden.

Snel een bakje koffie en om 11.00 uur muzikaal aan de slag met een volkomen vreemde organist, maar gelukkig met onze eigen dirigent Jos Vingerhoets. Toch wel spannend, zeker voor de organisatie, maar dat viel verrassend goed uit. We hadden een organist die zijn vak verstond en de 4 weken geleden aangeleverde muziek vormde voor hem geen enkel probleem.

Nadat onze hoffotograaf Ad van Beurden enige foto’s had genomen togen we na de viering naar restaurant "de Ram" waar we ons tegoed konden doen aan een welvoorziene koffietafel.

De weersvooruitzichten waren voorafgaande aan 6 mei erg somber. Er werd maar 7 graden en 50% kans op regen voorspeld, dus het openlucht gebeuren wat ingepland was door de historische plaats Lier te bezoeken deed menigeen een blik naar de hemel werpen.
Blijkbaar heeft ons zingen in Scherpenheuvel de Lieve Heer zelve over zijn hart doen strijken, want aangekomen in de plaats Lier hebben we zelfs zonder jas op een terras kunnen zitten, waarbij de zon zich met regelmaat heeft laten zien.

Aangezien de stad Lier 800 jaar geleden Stadsrechten heeft gekregen waren er diverse feestelijke activiteiten en werden we op de terrasjes aangenaam verrast met blaasorkestjes en fanfares.

Om 16.30 weer de bus in en togen we naar Casteren (in Nederland) alwaar we bij Restaurant Kruidenlucht hebben kunnen genieten van een meer dan voortreffelijk diner.

Exact om 21.00 uur arriveerde we volgens planning weer - moe maar voldaan - bij ons repetitielokaal.

Uw voorzitter: Jan van de Put

Naar Boven         Terug naar overzicht NIEUWSBRIEVEN