Vrijdag 03 December 2021
Parochieel Kerkkoor Goirke - 1982 Rome

   2014: Kerkkoor Goirke zingt in Scherpenheuvel

zondag 4 mei : Kerkkoor Goirke zingt in Scherpenheuvel.

Op zondag 4 mei 2014 ging de Bedevaart Heikant/Quirijnstok uit Tilburg voor de 140e keer (!!) naar Onze Lieve Vrouw van Scherpenheuvel.
Basiliek Scherpenheuvel Het Kerkkoor Goirke was speciaal voor die gelegenheid uitgenodigd om de Eucharistieviering - met als voorganger Pastoor Wim Manders - muzikaal op te komen luisteren.
Met een eigen bus - dus niet als bedevaartgangers - vertrok het Gemengd Koor Goirke met hun partners al ís morgens vroeg om 08.00 uur vanuit ons repetitielokaal aan de Vredeman de Vriesstraat.
Ruim op tijd arriveerden we in Scherpenheuvel tijd en was er dus ook gelegenheid voor een kop koffie vooraf. Om 11.00 uur begon de viering.
Onder leiding van dirigent Gerrit Schenkels en gastorganist Pijpers (uit Scherpenheuvel) hebben we tot volle tevredenheid - aldus de aanwezige bedevaartgangers - de viering muzikaal opgeluisterd.

We hadden er voor restaurant De Ram gezorgd dat we na de mis bij restaurant "de Ram" (tegenover de basiliek) een zeer uitgebreide lunch voor ons koor gereserveerd stond.

Vervolgens hebben we de middag in het knusse Turnhout doorgebracht en wel voornamelijk op een terrasje in de stralende zon....!

Het afsluitend diner van deze dag stond voor ons klaar bij het ons inmiddels welbekende restaurant "Kruidenlucht" in Casteren (N.B.).
En jawel, zoals te doen gebruikelijk deden we het diner in dit restaurant weer alle eer aan.
Het was meer dan voortreffelijk.
Onze Lieve Vrouw van ScherpenheuvelDaarna, helaas, nou ja, was het toch weer hoogste tijd om naar Tilburg te reizen.
Om 21.00 waren we weer thuis, na een heel fijn en zeer sfeervol kooruitstapje.

Jan van de Put

Uitnodiging
Naar Boven         Terug naar overzicht NIEUWSBRIEVEN