Vrijdag 03 December 2021
Parochieel Kerkkoor Goirke - Verslag Caeciliafeest van het Kerkkoor Goirke

   2018: 24 november. Verslag Caeciliafeest van het Kerkkoor Goirke.

24 november. Verslag Caeciliafeest van het Kerkkoor Goirke

St. Caeciliafeest, een traditie die we als Kerkkoor Goirke nog steeds in ere houden. Dit jaar gaven 56 personen acte de préséance bij dit jaarfeest wat we opnieuw vierden in Zaal de Goede Herder.
Diverse leden moesten wegens ziekte - met name van hun partners - helaas verstek laten gaan.
We werden ontvangen om 15.00 uur met koffie/thee en gebak.
Om 16.00 uur nam voorzitter Jan van de Put het woord en werden zoals te doen gebruikelijk onze jubilarissen met een persoonlijke toespraak in het zonnetje gezet.
Riet Peijs en Piet van Loon kregen wegens 12 ½ jaar lidmaatschap de bronzen onderscheiding van de Gregoriusvereniging opgespeld.

Bron: Ad van Beurden

Miek van Antwerpen reikte de Oorkonde en draagspeld aan Leny Mateijsen en Sjef Melis viel eveneens een onderscheiding te beurt, maar nu een zilveren onderscheiding van de Gregoriusvereniging wegens 25 jaar lidmaatschap van het koor.
Uiteraard kregen ook zij de draagspeld en de Oorkonde aangereikt door Miek van Antwerpen.
Een bloemboeket voor hun partners mocht natuurlijk niet ontbreken.

Bron: Ad van Beurden

Mijn collega bestuursleden vonden 4 personen in het zonnetje zetten blijkbaar niet genoeg en bladerend door de persoonlijke gegevens van de koorleden hadden ze ontdekt, dat ondergetekende op 22 november 1963 op 18 jarige leeftijd lid was geworden van het Mannenkoor Goirke en dat was dus 55 jaar geleden. Men was van mening dat een geschenkdoos met special bier en bijbehorend glas hier wel op zijn plaats was. Een verrassend extraatje.

JvdPut 55 jaar lid
Bron: Ad van Beurden

Twee keer een half uur optreden van liedjeskunstenaar en componist Berrie Kolmans bleek een schot in de roos. Hij bleek in staat met zijn eigen teksten, in liedjes en woordgrappen, de aandacht van de aanwezigen ten volle vast te houden.

Kolmans liedjeskunstenaar
Bron: Ad van Beurden

Bij een feest hoort niet alleen een drankje maar er hoort ook wat te eten te zijn.
Een gouden greep van de organisatie bleek het buffet van cateraar Frans Bierings, die zich niet onbetuigd had gelaten bij de presentatie van zijn overdadig en voortreffelijk smakend warm buffet.
Om 20.00 was het "taptoe" en konden we terugzien op een zeer geslaagd en sfeervol Caeciliafeest.
Met uitdrukkelijke dank aan het Bestuur en hun partners, die ook dit jaar de organisatie weer op zich hebben willen nemen.

Jan van de Put


Naar Boven         Terug naar overzicht NIEUWSBRIEVEN