Vrijdag 03 December 2021
Parochieel Kerkkoor Goirke - Uitstapje van het Koor naar het Rijksmuseum in Amsterdam

   2019: 13 december. Uitstapje van het Koor naar het Rijksmuseum in Amsterdam.

13 december. Uitstapje van het Koor naar het Rijksmuseum in Amsterdam

Op een vrijdag en nog wel de 13e (!!) en dan toch een kooruitstapje.
Gesponsord door de Bankgiroloterij waren we als koor ingeloot om gratis met de Museum Plus Bus deze keer naar het Rijksmuseum in Amsterdam te gaan. De vorige keer, 7 oktober 2014 waren we te gast in Nijmegen in het Valkhof.
De Museum Plus Bus bezorgt ouderen een onvergetelijke dag in Nederlandse musea. De bus rijdt door het land om ouderen die niet makkelijk zelfstandig op pad kunnen, mee te nemen voor een cultureel uitstapje.
De organisatie "Museum Plus Bus" bestaat sinds 2007 en heeft sindsdien al ruim 130.000 senioren naar musea gebracht. Deze musea zijn ook aangesloten bij de BankGiro Loterij.

Museumplusbus
Bron: https://www.museumplusbus.nl

Met 39 personen - koorleden en partners - vertrokken we om 09.15 uur vanaf ons repetitielokaal naar Amsterdam, en we waren er op exact de geplande tijd: 11.00 uur.
Carla was namens de Bankgiro loterij die dag ons aanspreekpunt en nam ons aan de hand mee naar ons lunchadres op ongeveer 200 meter van het Rijksmuseum: Brasserie Zuiderbad.
Een smaakvolle lunch, overigens op eigen kosten.
Om 13.00 uur stonden in het Rijksmuseum 3 gidsen voor ons klaar.
Ondanks de grote drukte volgde een zeer interessante en leerzame rondleiding en lieten de gidsen via een tablet bijvoorbeeld zelfs zien wat er via de scan allemaal achter de wereldberoemde Nachtwacht van vandaag schuilgaat en waar Rembrand toentertijd allemaal duidelijk zichtbaar overheen heeft geschilderd.
Rijksmuseum Amsterdam Nog ongeveer drie kwartier rondleiding hadden we nog wat vrije tijd om op eigen gelegenheid, dingen die je interesse hadden te bezichtigen.
Om 15.15 uur vertrek uit Amsterdam en ja, meteen de vrijdagmiddagfile in zodat we om 17.30 uur weer arriveerden bij ons vertrekadres.
Een zeer geslaagde en leerzame dag dankzij de Bankgiroloterij en de organisatie "Museum Plus Bus".

Jan van de Put


Naar Boven         Terug naar overzicht NIEUWSBRIEVEN