Vrijdag 03 December 2021
Parochieel Kerkkoor Goirke - Harry Swinkels 40 jaar in dienst als organist

   2013: 27 oktober : Harry Swinkels 40 jaar in dienst als organist.

Harry Swinkels: 40 jaar in dienst als organist !!

Op 27 oktober 2013 was er een jubileumviering in de Vredeskerk te Tilburg bij gelegenheid van het 40 jarig dienstjubileum van Harry Swinkels als organist/begeleider in dienst van de huidige Parochie de Bron.

Harry SwinkelsIn september 1973 - dus was hij toen nog net 14 jaar - is hij als begeleider begonnen bij het toenmalige Dameskoor Theresia.

In 1974 werd hij organist van het RK. Koor Gasgothe en in 1999 ook organist van het Kerkkoor Goirke, waarvan hij nog steeds vaste organist is.

In mei 2012 fuseerden het Gemengd Koor Vredeskerk en RK. Koor Gasgothe en gingen verder als Gemengd Koor de Bron, waarvan Harry samen met Ruud Verbunt afwisselend de muzikale begeleiding op zich nemen.

Harry heeft zich in de loop der jaren ontpopt als een optimale begeleider zowel op orgel als piano.

Daarnaast werd hij een veelzijdig componist en tekstschrijver van liedjes voor Kinderen voor Kinderen en Tilburgse Taol. Talloze andere Nederlandstalige liederen en teksten komen van zijn hand.

Tijdens de jubileumviering zongen de beide parochiŽle koren te weten: het Gemengd Koor de Bron en het Gemengd Koor Goirke de Missa Brevis voor 4 stemmig Gemengd Koor met orgel (of pianobegeleiding) getoonzet door de jubilaris..

Bovendien werden er enige door Harry gecomponeerde liederen en een Ave Maria van zijn hand uitgevoerd.

Tijdens een gloedvolle toespraak sprak de vice-voorzitter van het parochiebestuur, de heer Wilbert van Herwijnen, zijn bewondering uit voor Harry als organist en componist.

Namens het Parochieel Kerkkoor Goirke,

Jan van de Put
(voorzitter)


    Terug naar overzicht NIEUWSBRIEVEN