Vrijdag 03 December 2021
Parochieel Kerkkoor Goirke - 1982 Rome

   2009: 27 september. Koepelkerk in Maastricht

Koepelkerk in Maastricht
Het kerkkoor Goirke luistert muzikaal een eucharistieviering op. Op het programma staan: de vaste gezangen (Kyrië/Gloria/Sanctus/Benedictus/Agnus Dei) en de Mis in F van Theodore Von La Hache.
Als openingslied zingen we "Thank You Lord", voor de Offerande "Ave Maria", tijdens de Communie "Tantum Ergo" uit de mis Pro Pace van Theodore Von La Hache en als slotlied "Die Ehre Gottes aus der Natur" van Ludwig van Beethoven.

Verslag bezoek Koepelkerk in Maastricht
Wij zijn ´s-morgens om 08.00 uur vertrokken met Sabeh-tours naar Maastricht.
Aangekomen bij de Koepelkerk werden we met koffie en ´n koekje ontvangen in diverse koffiekamers, want ons koor met aanhang was te groot voor 1 ontvangstruimte.
Koepelkerk MaastrichtNa de plaspauze en de inname van de koffie werd het tijd om datgene te gaan doen waar we voor gekomen waren: zingen in deze unieke koepelkerk.
We zongen de Mass in F van Theodore Von la Hache en natuurlijk de gebruikelijke samenzangliederen.
De pastoor en zijn gelovigen hebben na de dienst hun bewondering uitgesproken voor de mooie uitvoering van de H. Mis van een componist, waar zijn nog nooit van hadden gehoord.
Omdat het bestuur van PKG ook CD´s van de componist had meegenomen, werden er vlot een aantal verkocht (en natuurlijk ook aan de pastoor, wat een erg enthousiaste priester was en misschien nog is).

Na de mis zijn we in de bus gestapt en op weg gegaan naar ons lunchadres, wat gelegen was naast een schitterend gebouw, dat de repetitieruimte bleek te zijn van de Maastrichter Staar.
De ambiance en de verstrekte maaltijd in dit lunchcafé was erg goed en dus een adres om terug te komen, wanneer je Maastricht bezoekt.

Na de lunch gingen we op weg naar de boot voor een reisje op de Maas richting Luik en na deze boottocht was iedereen vrij om te gaan en staan tot 16.30 uur.
En, zoals te verwachten was: veel koorleden zijn elkaar tegengekomen op het Vrijthof, want het was die dag geweldig warm weer, dus goed terrasweer en zeker voor diegene, die er van houdt te.....winkelen en zo.

Om 16.30 uur verzamelen en op weg naar Hoogeloon voor een afscheidsdiner ter plekke.
Daar aangekomen werd het diner uitgeserveerd, dranken konden genuttigd worden en toen het dessert was uitgeserveerd en verorberd, moest direct alle consumpties betaald worden en werden we nog net niet de "tent" uitgegooid.
Want ....de volgende bus stond al te wachten om een diner geserveerd te krijgen.

Al met al is het een fijne maar vermoeide dag geweest, waar we weer trots en met plezier op kunnen terug kijken.

Ad van den Hout

    Terug naar overzicht NIEUWSBRIEVEN