Vrijdag 03 December 2021
Parochieel Kerkkoor Goirke - Ons koorlid Pieter Smulders: Koninklijk Onderscheiden

   2013: 21 augustus : Ons koorlid Pieter Smulders: Koninklijk Onderscheiden.

Pieter Smulders: Lid in de Orde van Oranje Nassau !!

Op woensdag 21 augustus 2013 werd ons koorlid Pieter Smulders tijdens een feestelijke bijeenkomst compleet verrast met de onderscheiding "Lid in de Orde van Oranje Nassau ". De onderscheiding werd hem uitgereikt bij de "Koninklijke Kentalis", locatie Sint - Michielsgestel.

Pieter Smulders: Koninklijk OnderscheidenPieter ontving de onderscheiding uit de handen van burgemeester Huisman van de Gemeente Oosterhout - waar Pieter woonachtig is - voor zijn inspanningen voor de samenleving in het algemeen en zijn grote verdiensten voor de Koninklijke Kentalis in het bijzonder.

Wat is Kentalis ?
Kentalis is een landelijke organisatie die al 220 jaar is gespecialiseerd in diagnostiek, zorg en onderwijs voor mensen met beperkingen in horen en/of communiceren.
De organisatie is er voor kinderen, jongeren en volwassenen die doof, ( ernstig ) slechthorend of doofblind zijn.
Maar ook voor mensen - zoals zijn zoon Wim - met een beperking in spreken en taal en een vorm van autisme of beperkingen op verstandelijk niveau.
Door internationaal kennis te ontwikkelen, toe te passen en te delen, word continu getracht de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren.

Pieter was van 2009 tot juli 2013 voorzitter van de Cliëntenraad van de regio Zuidwest van Kentalis. Sinds 2010 is hij ook voorzitter van de Centrale Cliëntenraad.
Al vanaf de jaren '70 was hij onder andere lid van de oudercommissie en cliëntenraad van het Instituut voor Doven en voorzitter van de Centrale CliŽntenraad van Viataal.
Pieter maakte zich op diverse gebieden sterk voor de belangen van cliënten, zoals het realiseren van nieuwbouw en voeding en de vorming van Kentalis als organisatie in 2010.

Oranje Nassau voor Martin van Broekhoven
Als Kerkkoor Goirke zijn we uiteraard trots op het feit dat zo`n sociaal bewogen persoon lid van ons koor is en wij feliciteren hem en zijn echtgenote Mieke van harte met deze welverdiende onderscheiding.

Namens het Parochieel Kerkkoor Goirke,

Jan van de Put
(voorzitter)


    Terug naar overzicht NIEUWSBRIEVEN